موضوع: اكلات بالصور لمنال العالم الأربعاء ديسمبر 01, 2010 4:42 am
[size=21]علشانكوااااا يا قمرات فتكات جبتلكم اكلات منال العالم و يا رب تعجبكوا [u][u][u]لو الصور مش باينهRight click عليها وshow pic [/u][/u] تارت الجبنه
تدهن بخليط البيض و اللبن نحطها في فرن 180 درجة لمدة نصف ساعة تقريبا او لغاية ما لونهم يبقي دهبي
و دي النتيجةةةةةةةةةةةة
Oven Meatballs
زيت زيتون نصف كيلو لحمة مفرومة 2 بصلة مفرومة علبة صلصة طماطم اللي هي نصف كيلو 2 ملعقة كبيرة بقسماط توابل : ملح - فلفل - كسبرة ناشفة- ثوم بودرة-كمون( بس علي طرف الملعقة) شريحة جبنة شيدر مقطعة شريحة جبنة بيضاء مقطعة 3 ملاعق كبيرة جبنة بارميزان مبشورة ريحان روز ماري كيس مكرونة لتقديم
نحط مع بعض اللحمة + 1/2 البصل+ ملح + فلفل+ كسبرة ناشفة+ كمون+ بقسماط+ روز ماري
نخلطهم مع بعض بالشكل دة
نعمل المقدار كور صغيرة حجم الكفتة العادية
في نفس الوقت حطين شوية زيت زيتون + الصلصة+1/2 البصل+بودرة الثوم+ملح + فلفل تتسبك علي النار و لما تستوي نقطع الريحان عليها و نقلب
نحط شوية زيت زيتون في pan و نشوح الكفتة لغاية ما تغير لون بس
نجيب طبق الفرن ونحط فية 3/4 مقدار الصلصة
نحط عليها الكفتة و نحط عليها بقية الصلصة
نوزع عليها الجبنه الشيدر+ البيضاء
بعد كدة نوزع عليها الجبنة البارميزان
تدخل الفرن لمدة نص ساعة و تطلع بالشكل دة
نكون سلقين المكرونة و مقلبنها بشوية زيت زيتون و اي توابل انتي عايزاها
و نقدم الطبق بالشكل دة و يجمل
بالهنا و الشفاااااا
البوريك
1 1/2 كيلو دقيق
4بيض للعجن + فلفل اسود طبعا
1 كوب لبن ( حليب) بالنسبة للحليب لاحسن نتييجة اعملي3 ملاعق لبن بودرة +كوب ماء 1/2 كوب ماء دافي 3 ملاعق خميرة صغيرة 2 ملاعق سكر صغيرة 4 ملاعق سمن كبيرة ذرة ملح جبنة بيضاء حشو-ليمون-نعناع ناشف
نضع خميرة + سكر في الماء و تترك لتتخمر
ثم نضع عليها كوب اللبن( حليب)
نعمل حفرة في الدقيق نضع الخليط فيها و نعجن( ممكن تعمليها في العجانه )
ثم نضع البيض والسمن و نعجن جيدا
]( لو احتاجتي لزيادة شوية ماء او دقبق بسيط او زيت زودي بس مش كتير لغاية العجيينة ما تلم)
ثم تترك لتتخمر لمدة ساعة
تقطع دواير و تشكل و نحشيها
ps:انا بحشيها ( جبنة بيضا + نعناع ناشف +ليمون)
توضع في صنية و تدهن بالبيض و فلفل اسود ( لو عندك سمسم او حبه البركه ' الحبه السوداء' او كمون صحيح يرش علي السطح)
و تدخل فرن حار لغاية ما تتحمر
تبقي بالشكل دة و قدمييهااااا
وبالهنا و الشفااااااا
كفته الفراخ بالبطاطس
1 فرخه كيلو مسلوقه و مخليه من العضم و الجلد
2 بطاطس متوسطه الحجم مسلوقه
3 بيض نص كوب بقسماط ملح-فلفل زيت للتحمير
نحط الفراخ في الفرامه و نفرمها بالشكل ده
بعد كده نحط البطاطس و نضرب
بعد كده نحط البيض و الملح و الفلفل و نضرب
بعد كده نحط البقسماط و نضرب
ممكن تحتاجي شوية بقسماط زيادة مش مشكله حطي بس مش كتير لغاية ما تبقي المقدار بالشكل ده
نشكلها بالشكل الي انتي عايزاه من الشكلين دول و دحرجيهم في البقسماط ( سوري الصورة ضاعت)
دخليها التلاجه ربع ساعه و بعدين حمريها في زيت غزير